Ik ben in 1961 geboren in Brabant. Als kleuter kreeg ik tubetjes verf van mijn oom die kunstschilder was. Ik ben sindsdien altijd blijven tekenen en schilderen. Na een studie biologie aan de Radboud Universiteit heb ik op Kunstacademie in Arnhem gezeten. Sinds de jaren negentig combineer ik het beste van twee werelden: een veeleisende baan en daarnaast tijd nemen voor contemplatie en creativiteit. Ik beschouw mezelf als parttime kunstenaar en werk afwisselend op ateliers in Nijmegen en Sint-Pieters-Voeren.

Na mijn tijd op Artez werk ik uitsluitend nog op papier. In 1991 ben ik begonnen aan een geschilderd dagboek dat inmiddels uit meer dan duizend bladzijden bestaat. Ik bouw mijn werk op in laagjes transparante acrylverf met een ondertekening van potlood, inkt of krijt. Vaak gecombineerd met sjabloondruk. Soms werk ik maanden of zelfs jaren aan één blad. Gelukkig toeval speelt een belangrijke rol: een beweging, een kleurlaag of een combinatie van beelden. Gebruik maken van een kras, vlek of vouw als beeldelement. Kijken wat er gebeurt, een stapje achteruit en iets toevoegen of juist weglaten. Meer is vaak minder.

Ik schilder de laatste jaren vooral stilte. Inspiratie haal ik uit de natuur, uit muziek en uit gedichten. Flarden van een landschap, een tak, ruisend gras, een partituur of een stuwend ritme. De afbeelding doet er eigenlijk steeds minder toe. Soms wordt het papier zelf object. Handgeschept papier, gemaltraiteerd in pigmentbaden en tot rust gekomen in eenvoudige houten lijsten. Ik exposeer regelmatig, maar niet vaak.